Dienstag, 19. September 2017

Placinta cu mere si nuci pecan

Fiind in concediu si nu am vrut sa petrec prea mult timp in bucatarie insa aveam cateva mere din propria gradina si pofta de "ceva dulce " , am decis sa incerc o placinta de mere cu nuci pecan , in stil american . O reteta extrem de usoara ,bineinteles rapida si delicioasa !
Iata aici si de ce avem nevoie si modul de preparare:
Aluat:
350gr faina
30gr zahar
O priza de sare
230 gr unt rece razuit
6 linguri de apa

Umplutura:
1kg mere acrisoare
2 linguri de faina
1 lingurita scortisoara
70 gr nuci pecan ( sau nuci )

Mod preparare :
1.Se amesteca faina cu zaharul si sarea , adaigam untul razuit si framantam adaugand cate putina apa pana obtinem un aluat omogen . Punem aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru o ora.
2. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete de cca 1cm ( sau mai mici , dupa plac ), le pudram cu faina si amestecam cu scortisoara si nucile tocate.
3. Ungem si tapetam o tava ( eu am folosit una pt tarte ) apoi aluatul il impartim in doua si intindem foile . Luam o foaie de aluat si o punem in tava , punem merele si acoperim cu cealalta foaie de aluat  ( se poate decupa sau nu , dupa cum doreste fiecare ) , presam cu grija pe margini sa se lipeasca cele doua foi si dam tava la cuptorul preincalzit pt circa 35-40 minute.
Placinta o lasam sa se raceasca in tava insa pt cine nu are rabdare , este foate delicioasa si calda 😀 . Se poate servi cu sos de vanilie sau cu frisca 😊