Montag, 20. März 2017

Banana muffins gluten free

Ingrediente :

110 gr zahar de cocos ( eu nu am pus deloc )
110 gr unt , la temperatura camerei
2 oua
3 banane mari , foarte coapte
175 gr faina de orez
50 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt Bio ( gluten free )
1/2 lingurita sare
Optional stafide , seminte chia , ciocolata

Mod preparare :

Se incinge cuptorul la 200 grade ( sau 180 pe ventilatie) .
Batem untul cu zaharul , in cazul meu doar untul, spuma si adaugam ouale , mixam bine si adaugam pe rand bananele zdrobite cu furculita si omogenizam bine.
Separat amestecam faina de orez cu amidonul , praful de copt si sarea apoi turnam peste compozitia lichida cate putin mixand continuu. Eu am impartit compozitia in trei castroane si in fiecare am pus ceva diferit ( unele ciocolata ,  seminte chia si stafide ) , punem hartie pt briose in forme si umplem formele ( le puteti umple bine pt ca nu vor creste foarte mult ) si le dam la cuptor pt 20-25 min sau pana trec testul cu scobitoarea ( ale mele au fost gata in mai putin de 20 minute , deci in functie de cuptor 😊 ) .
Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca , hartia se desprinde foarte usor cand s-au racit ! 😉





Samstag, 18. März 2017

Clatite pufoase

Aceste clatite sunt printre cele mai bune mancate pana acum , reteta am aflat-o candva in Bavaria de la o matusa a sotului , de atunci am facut-o de nenumarate ori si totdeauna au iesit la fel de buna :)
Ingrediente:
2 oua mari
125 ml smantana lichida bio ( pr frisca, neindulcita)
100 ml lapte
100 gr faina
Un praf de sare

Mod preparare:
Se separa oule iar albusurile se bat spuma cu praful de sare . Galbenusurile le amestecam cu faina si smantana , adaugam si laptele cate putin , omogenizam bine si adaugam albusurile pe care le incorporam cu o spatula .
Aceste clatite pufoase se coc in putin unt , se pot servi atat cu umplutura sarata cat si cu dulceata ! :)






Montag, 6. März 2017

Mini Naked Cake

Mini naked cake cu blat de ciocolata si o crema creata pe moment din ce am avut prin frigider , o cutie de mascarpone (250gr) , o cutie de frisca lichida naturala 32% grasime ( 250ml) ,vreo 100 ml lapte condensat , o pastaie de vanilie si cateva capsune . A iesit un deliciu in scurt timp. 
Fiind in criza de timp , nu am apucat sa fac prea multe poze reusite dar va voi spune cum am procedat 😊 
Ei bine, blatul l-am facut dupa reteta de aici : http://lecturisiarome.ro/2015/11/prajitura-cu-mascarpone-si-piure-de-castane/ ( si aceasta reteta o fac frecvent , este absolut delicios ) . Atentie insa , din ingredientele din reteta iese un blat mic , mi-a iesit un blat cu diametrul de 16 cm , deci daca vreti mai mare dublati cantitatile.
Blatul , dupa ce s-a racit , il taiem in trei .  



Crema a fost si ea rapid gata , am batut frisca cu restul ingredientelor pana s-a intarit ..apoi pe fiecare blat punem crema si capsune taiate cubulete mici . Il puteti orna dupa cum va place . Se da apoi la rece cel putin doua ore iar apoi se serveste cu pofta 😉