Dienstag, 20. Juni 2017

Macaroane cu dovlecei si rosii cherry gratinate

Astazi o idee de pranz rapid pentru toti membrii familiei ☺
O reteta extrem de usoara , iata de ce avem nevoie si modul de preparare .
Ingrediente : 
400 gr macaroni, 300 gr dovlecei,500 gr roșii chery  , 200 gr mozzarella, sare, piper, nucșoară proaspăt răzuita, 4 oua , 200 ml lapte, 200 ml smântână pt gătit , o legătură arpagic verde , o legătură mica pătrunjel.  
Se fierb macaroanele cca 4 minute pt a se putea îndoi . Dovleceii se taie felii subțiri pe lung și apoi fâșii subțiri și se opăresc apoi se strecoară și imediat sub jetul de apa rece . Se amesteca cu pastele  . Roșiile se taie pe jumătate, mozzarella cubulete mici . Se pun macaroanele amestecate cu dovlecei într-un vas uns cu unt, se pun în formă de melc, se adaugă roșiile și mozzarella.  Separat se bat ouăle cu telul și se adaugă laptele și smântână, verdeața, se amesteca bine apoi se toarnă peste paste.  Se da la cuptor încins la 160 grade ventilație sau 180 fără ventilație, se lasă cca 30 -40 minute  :)

Donnerstag, 1. Juni 2017

Brownie cu capsuni si crema de branza

Pentru ca suntem in sezonul capsunelor si de fiecare data la moda este tarta cu capsuni , astazi m-am gandit sa incerc ceva nou , un fel de brownie cu crema de branza si on top , capsuni ..
Asadar avem nevoie de urmatoarele :
O tava patrata (cca 20×30 cm )
O portocala bio
400 gr crema de branza
250 gr smantana ( schmand)
200 ge zahar bio
1 pachet zahar vanilat (sau o lingurita extract de vanilie )
4 oua
1 pachet budinca de vanilie
100 gr ciocolata amaruie
100 gr unt
100 gr faina
1 kg capsuni
1 pachet gelatina rosie
1 lingura sirop de capsuni
Mod de preparare :
1.Incingem cuptorul la 180grade (160 optiunea ventilatie ). Razuim coaja portocalei si stoarcem sucul . Sucul de portocala , coaja, crema de branza , smantana, 50 gr zahar , zaharul vanilat , 2 oua si praful de budinca öe punem in bolul mixerului si mixam pana se omogenizeaza .
2. Ciocolata o taiem cubulete mici iar impreuna cu untul , le topim la bain marine . Lasam sa se raceasca .
3. Celelalte 2 oua le punem cu restul de zahar in bolul mixerului si mixam la viteza mare timp de 5 minute, adaugam si untul cu ciocolata iar apoi cu o spatula incorporam faina.
Punem hartie de copt in tava si punem aluatul , dam la cuptor pt cca 10 minute apoi scoatem si turnam compozitia din crema de branza. Coacem inca aproximativ 25-30 min insa nu mai mult.  Cand este gata , scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.
4. Capsunile spalate si scurse bine , le taiem on sferturi , le imprastiem peste prajitura iar apoi preparam gelatina precum scrie pe pachet  cu apa si siropul de capsuni . Dam la rece pt 30 minute .