Sonntag, 7. Oktober 2018

Tarta cu dovleac copt si lapte condensat

Avand un dovleac cumparat acum cateva zile si o cutie de lapte condensat cu care nu stiam inca ce sa fac , astazi am avut chef sa experimentez putin dupa ce tot cautand reteta perfecta si ba imi lipsea cate un ingredient , ba se cerea aluat congelat si tot asa am decis sa combin ce aveam prin dulap si rezultatul a iesit un deliciu ☺ 
Iata ce am folosit pt umplutura : 
* un dovleac mic ( cca 750gr) Hokaido 
*o cutie mica de lapte condensat ( cca 200 ml) 
* o lingura de unt topit 
*o bucata mica de ghimbir proaspat razuit 
*2 oua mari
* 50 ml lapte gras ( 3,8 
% ) 
* condimente : scortisoara , o pastaie de vanilie ,nucsoara proaspat razuita , o lingura zahar de cocos ( sau zahar brun ) 

Ingrediente aluat : 
* 250 gr faina ( typ 550 ) 
* 100 gr zahar pudra
*100 gr unt la temperatura camerei
* un ou mare 
* un praf de sare
* o pastaie de vanilie 
Mod preparare :
 
Am inceput cu aluatul , intr-un bol am amestecat untul cu zaharul pudra iar apoi am adaugat si celelalte ingrediente , am framantat totul pana a devenit un aluat omogen , l-am pus in folie si l-am dat la frigider timp de 30 minute. 
 Intre timp am curatat miezul dovleavului pe care l-am copt dinainte ,am pus miezul in vasul de la blender , am adaugat lingura de unt si ghimbirul si am blenduit totul foarte bine pt a avea un piure foarte fin. Separat am batut ouale si am adaugat piureul de dovleac  ,apoi laptele condensat si condimentele. 
Am scos aluatul de la rece si am intins o foaie subtire pe care am pus-o intr-o forma pt tarte unsa cu unt , am intepat cu furculita pt a evita cresterea in exces a blatului si am turnat compozitia . Am dat tava la cuptor , preincalzit la 160 grade , pt cca 35-40 minute. 
Tarta se lasa apoi la racit si se poate servi cu frisca 😊. 

Ps : acest aluat il folosesc la toate tartele , este usor de preparat si se poate pastra cateva zile in frigider sau se poate congela . 



Keine Kommentare: