Iata ce am folosit pt umplutura :
* un dovleac mic ( cca 750gr) Hokaido
*o cutie mica de lapte condensat ( cca 200 ml)
* o lingura de unt topit
*o bucata mica de ghimbir proaspat razuit
*2 oua mari
* 50 ml lapte gras ( 3,8
% )
* condimente : scortisoara , o pastaie de vanilie ,nucsoara proaspat razuita , o lingura zahar de cocos ( sau zahar brun )
Ingrediente aluat :
* 250 gr faina ( typ 550 )
* 100 gr zahar pudra
*100 gr unt la temperatura camerei
* un ou mare
* un praf de sare
* o pastaie de vanilie
Mod preparare :
Am inceput cu aluatul , intr-un bol am amestecat untul cu zaharul pudra iar apoi am adaugat si celelalte ingrediente , am framantat totul pana a devenit un aluat omogen , l-am pus in folie si l-am dat la frigider timp de 30 minute.
Intre timp am curatat miezul dovleavului pe care l-am copt dinainte ,am pus miezul in vasul de la blender , am adaugat lingura de unt si ghimbirul si am blenduit totul foarte bine pt a avea un piure foarte fin. Separat am batut ouale si am adaugat piureul de dovleac ,apoi laptele condensat si condimentele.
Am scos aluatul de la rece si am intins o foaie subtire pe care am pus-o intr-o forma pt tarte unsa cu unt , am intepat cu furculita pt a evita cresterea in exces a blatului si am turnat compozitia . Am dat tava la cuptor , preincalzit la 160 grade , pt cca 35-40 minute.
Tarta se lasa apoi la racit si se poate servi cu frisca 😊.
Ps : acest aluat il folosesc la toate tartele , este usor de preparat si se poate pastra cateva zile in frigider sau se poate congela .
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen