De sezon si ideala in zilele reci de toamna , supa crema de dovleac cu lapte de cocos este una din preferatele noastre .
Iata de ce avem nevoie ..
Ingrediente:
* 750 gr dovleac Hockaido ( spre deosebire de celelalte soiuri de dovleac , Hockaido poate fi gatit cu coaja , are o aroma placuta si fierbe mult mai repede )
*2 morcovi mari
*1-2 cartofi
*1 ceapa
*2 catei de usturoi
*750 ml supa de legume
* unt
* sare , piper , nucsoara macinata
*200 ml lapte de cocos ( se poate inlocui cu smantana pt gatit)
* 1-2 cm ghimbir proaspat
*pt asezonat : seminte de dovleac prajite ,sos de soja , crutoane
Iata cum o preparam :
Taiem legumele in cuburi , intr-o oala punem untul si inabusim ceapa si usturoiul iar apoi adaugam legumele si le inabusim cateva minute , adaugam supa si ghimbirul razuit , punem capacul la oala si lasam totul sa fiarba la foc mic timp de 20 minute.
Cand legumele au fiert , oprim focul si lasam supa cateva minute sa se racoreasca iar apoi pasam legumele cu blenderul vertical , adaugam laptele de cocos si potrivim de sare si piper iar apoi adaugam un praf de nucsoara ( eu prefer nuca proaspat razuita ).
In farfurie asezonam cu semintele de dovleac si sosul de soja .
O supa rapida , usor de preparat si delicioasa ☺
Daca va placut reteta mea si ati incercat-o sau aveti sugestii , va astept sa imi scrieti in comentarii ! 😊
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen