Asadar vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente :
* 500 gr tocata mixta ( sau de vita )
* 1/2 legatura patrunjel , 1/2 legatura marar
* 1 ou
* 1 ceapa
* 2 linguri pesmet
* un praf de chimen macinat , sare si piper
* 100 gr nuci
* cartofi albi si un cartof dulce ( optional)
* ulei de masline
* 250 gr smantana acrisoara
Sa trecem la treaba ..
1. Amestecam carnea , pesmetul, oul, jumatate din verdeata tocata , ceapa , si condimentele si formam 8 chiftele
3. Chiftele le tavalim bine prin nuca ( in jumatate din compozitie am adaugat nuca ,de curiozitate đ si au iesit minunate si acelea) .
5. Cartofii ii stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper , ii punem in tava pe hartie de copt si dam la cuptorul preancalzit , la 200 grade (180 ventilatie) .
7. Intre timp facem dip-ul : amestecam smantana cu restul de verdeata ,sare si piper dupa gust .
Et voila..acesta a fost pranzul nostru rapid si gustos ! ☺
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen