Mittwoch, 28. Dezember 2016


Astazi am incercat o reteta noua , delicioasa  si foarte usor de preparat ..supa crema de mazare cu menta.
Asadar sa trecem la treaba , si ca o paranteza va spun ca astazi nu am facut poze pas cu pas deoarece chiar este o reteta simpla 😊 ;
Avem nevoie de :
600 gr mazare bio congelata
300 ml supa de legume
100 ml lapte de cocos ( sau smantana lichida )
O ceapa medie
5 crengute de menta
30 gr unt ( o lingura buna de unt )
Sare si piper
4 felii de bacon
Punem mazarea la fiert pt 5 miunte in apa sarata , o scurgem si o spalam imediat cu apa rece ca gheata.
Tocam ceapa cubulete  si o inabusim in unt ,adaugam laptele de cocos ( sau smantana) apoi stingem cu supa de legume si adaugam si mazarea   si lasam sa dea un clocot. Menta o tocam marunt , o punem in supa si blenduim foarte bine. Daca nu aveti un blender foarte bun , va recomand sa stecurati supa  iar restul se arunca.
Baconul il punem pe o tava si il dam la cuptor la 250 grade pt cateva minute. 
Un pont , aceasta supa se poate servi cu scoici si este un deliciu. Noi astazi am servit-o doar cu bacon si chipsuri din cartofi  :) 

Donnerstag, 15. Dezember 2016

Spirale cu ciocolata si menta

Anul acesta am decis sa incerc retete noi , asa am dat peste cartile de bucate ale bucatarului german Tim Mälzer , unul din preferatii mei , retete usoare ,ieftine, rapide si cel mai important delicioase ! 

In carticica mentionata ,am mai gasit o reteta pe gustul meu si al tuturor celor ce sunt fani ciocolata si menta 😉 
Asadar : Spirale cu ciocolata si menta 👌

INGREDIENTE :
200 gr unt rece , 300 gr faina
125 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Un praf de sare
2 galbenusuri ( ou marime M)
20 gr cacao
2-3 linguri lapte
5 picaturi ulei de menta
50 gr fulgi de ciocolata amaruie

MOD PREPARARE :
1. Untul , zaharul pudra ,zaharul vanilat si un praf de sare se framanta cu mixerul ( carligele pt framantat) . Adaugam galbenusurile si framantam putin , adaugam faina si mai framantam putin. Impartim aluatul in doua. Intr-o jumatate de aluat adaugam cacaua,o lingura de lapte si uleiul de menta , framantam  pana se incorporeaza cacaua .
2. Aluatul alb si cel cu cacao se impart fiecare in 3 parti , fiecare portie de aluat se ruleaza la o lungime de 30 cm, grosime 3 cm. Impletim apoi o parte alba cu una cu cacao , dupa ce am format rulourile , le indoim si le presam apoi facem iar o rola de 20 cm ( la final rezulta 3 role a 20 cm lungime ) . Cu un tocator presam fiecare rola pe toate partile pt a deveni   dreptunghiulare ( vezi foto). Punem rolele pe un blat si le invelim bine cu folie alimentara , dam la frigider pt cel putin 5 ore.
Scoatem rolele si le ungem cu lapte apoi tavalim bine bine , presand , prin fulgi de ciocolata.  Taiem bucatele de 1 cm grosime si le punem in tava pe hartie de copt. Le coacem la 190 grade pt 10-12 minute . 

(Mai jos pozele pas cu pas )
Va doresc spor la bucatarit si sper sa va placa acesti minunati biscuiti ! ☺
15.


14.se lasa la racit pe un gratar

13.

12.

11.

11.

10.

9.

8.

6.

7.

5.

4.

3.

2.

1.
x

Freitag, 9. Dezember 2016

Biscuiti cu cacao si sos de caramel , o reteta inspirata din caretea de bucate a bucatarului german Tim Mälzer .
Ingrediente :
280 gr faina
60 gr cacao ( sau carob)
170 gr zahar pudra
Un praf de Sare
200 gr unt rece taiat cubulete
1 ou marime M
200 gr sos de caramel ( dulce de leche)
Mod preparare:
1.Faina , cacaua , zahrul si un praf de sare se amesteca , se adauga oul si untul , prima data framantam cu mixerul folosind carligele pt framantat pana se incorporeaza toate ingredientele apoi framantam cu mana pana aluatul devine omogen. Pune aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt cel putin  o ora ( eu l-am lasat doua ore ) .
2. Incalzim cuptorul la 180 grade ( 160 ventilatie) . Pudram masa de lucru cu putina faina si intindem aluatul cu sucitorul ( aluatul tr sa aibe cca 3mm grosime) , decupam cu forma ( cca 4cm diametru) si punem in tava pe hartie de copt. Dam biscuitii la cuptor pt 10 minute ( nu mai mult) , cand sunt gata ii lasam sa se raceasca in tava.
3. Sosul de caramel il amestecam bine sa fie fin , luam cate doi biscuiti iar cu ajutorul unei lingurite punem sos de caramel in mijloc si lipim al doilea biscuite.
Sunt foarte gustosi si usor de realizat , tot secretul pt ca aluatul sa se lucreze bine este ca acesta sa fie rece , eu recomand sa lucrati cantitati mai mici iar restul sta la frigider pana este gata cel de pe masa. Dupa ce am terminat de umplut , dam biscuitii putin la rece pt a se intari caramelul.







Donnerstag, 8. Dezember 2016

Paste cu branza si legume gratinate




200 gr paste scurte
6 linguri smantana lichida
400 gr branza de vaca proaspata ( nesarata )
150 gr mozzarela razuita sau cascaval
2 linguri verdeata tocata matunt ( arpagic verde si patrunjel )
Sare , piper , nucsoara (macinata)
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
1 ceapa
200 gr ciuperci
2 linguri unt
Mod preparare :
Pastele se fieb al dente , intre timp tocam ceapa si taiem cubulete dovlecelul , ardeiul gras si ciupercile le feliem . Intr-o tigaie punem untul si ceapa , lasam pana ceapa devine transparenta si adaugam restul legumelor , le lasam cateva minute pana se moaie. Branza , smantana , verdeata si condimentele se amesteca bine .
Pastele bine scurse si racite putin le amestecam cu cascaval sau mozzarella razuita  ; amestecam si legumele cu branza si turnam compozitia peste paste , amestecam bine. Pune totul intr-un vas termorezistent , uns cu unt , presaram cascaval/mozzarella pe deasupra si dam la cuptorul( preincalzit ) la 170 grade cca 15 -20minute ( pana se rumeneste deasupra ) .
Foarte usor de preparat si foarte gustos ! 😊