Freitag, 9. Dezember 2016

Biscuiti cu cacao si sos de caramel , o reteta inspirata din caretea de bucate a bucatarului german Tim Mälzer .
Ingrediente :
280 gr faina
60 gr cacao ( sau carob)
170 gr zahar pudra
Un praf de Sare
200 gr unt rece taiat cubulete
1 ou marime M
200 gr sos de caramel ( dulce de leche)
Mod preparare:
1.Faina , cacaua , zahrul si un praf de sare se amesteca , se adauga oul si untul , prima data framantam cu mixerul folosind carligele pt framantat pana se incorporeaza toate ingredientele apoi framantam cu mana pana aluatul devine omogen. Pune aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt cel putin  o ora ( eu l-am lasat doua ore ) .
2. Incalzim cuptorul la 180 grade ( 160 ventilatie) . Pudram masa de lucru cu putina faina si intindem aluatul cu sucitorul ( aluatul tr sa aibe cca 3mm grosime) , decupam cu forma ( cca 4cm diametru) si punem in tava pe hartie de copt. Dam biscuitii la cuptor pt 10 minute ( nu mai mult) , cand sunt gata ii lasam sa se raceasca in tava.
3. Sosul de caramel il amestecam bine sa fie fin , luam cate doi biscuiti iar cu ajutorul unei lingurite punem sos de caramel in mijloc si lipim al doilea biscuite.
Sunt foarte gustosi si usor de realizat , tot secretul pt ca aluatul sa se lucreze bine este ca acesta sa fie rece , eu recomand sa lucrati cantitati mai mici iar restul sta la frigider pana este gata cel de pe masa. Dupa ce am terminat de umplut , dam biscuitii putin la rece pt a se intari caramelul.







Keine Kommentare: