Donnerstag, 8. Dezember 2016

Paste cu branza si legume gratinate




200 gr paste scurte
6 linguri smantana lichida
400 gr branza de vaca proaspata ( nesarata )
150 gr mozzarela razuita sau cascaval
2 linguri verdeata tocata matunt ( arpagic verde si patrunjel )
Sare , piper , nucsoara (macinata)
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
1 ceapa
200 gr ciuperci
2 linguri unt
Mod preparare :
Pastele se fieb al dente , intre timp tocam ceapa si taiem cubulete dovlecelul , ardeiul gras si ciupercile le feliem . Intr-o tigaie punem untul si ceapa , lasam pana ceapa devine transparenta si adaugam restul legumelor , le lasam cateva minute pana se moaie. Branza , smantana , verdeata si condimentele se amesteca bine .
Pastele bine scurse si racite putin le amestecam cu cascaval sau mozzarella razuita  ; amestecam si legumele cu branza si turnam compozitia peste paste , amestecam bine. Pune totul intr-un vas termorezistent , uns cu unt , presaram cascaval/mozzarella pe deasupra si dam la cuptorul( preincalzit ) la 170 grade cca 15 -20minute ( pana se rumeneste deasupra ) .
Foarte usor de preparat si foarte gustos ! 😊

Keine Kommentare: