Donnerstag, 5. Oktober 2017

Briose cu branza dulce

 Si din nou vremea a fost astazi de stat acasa , eu si micul meu ajutor am avut pofta de briose insa nu orice fel de briose ..ci unele bune . Asa ca ne-am pus pe treaba sa experimentam putin si in cateva minute deja aveam un aluat turnat in forme si gata sa fie bagat la cuptor 😀
Nu am facut poze pas cu pas de aceasta data deoarece este o reteta extrem de simpla   ☺
 Asadar , ca sa experimentati  si voi ,iata de ce aveti nevoie si cum se prepara  : 
Ingrediente :
340 gr faina
10 gr praf de copt bio
50 gr zahar de cocos sau alt indulcitor
100 gr unt
200 ml lapte
125 gr branza dulce
1 ou
Zahar sau ce doriti pt decor .

Preparare :


1.Se incalzeste cuptorul la 200 grade ( caldura sus/jos ) si pregatim formele.
2.Faina , praful de copt si zaharul le amestecam intr-un bol .
3. Topim untul intr-o cratita si il turnam peste faina impreuna cu laptele si branza si framantam totul cu ajutorul mixerului ( folosim carligele pt framantat ) pana devine un aluat omogen.
4. Aluatul desi este putin lipicios , cu ajutorul unei linguri este usor de pus in forme.
5. Dupa ce am pus aluatul in forme , putem adauga fructe , ciocolata ( eu astazi am experimentat si am adaugat marzipan , ciocolata alba , unt de arahide , dulceata de capsuni si choco drops ) , se bate oul si se ung briosele pe deasupra .
6. Dupa ce am uns cu ou , optional, putem presara zahar ( eu am folosit de cocos ) si le dam la cuptor pt 15 minute . Gand sunt gata , le scoatem si le lasam putin sa se raceasca apoi le scoatem din forme .
 E voila .. sunt extrem de usor si rapid de facut si ideale pt a le face impreuna cu copiii .
Sa aveti spor si sa ne spuneti cum v-au placut !




Dienstag, 19. September 2017

Placinta cu mere si nuci pecan

Fiind in concediu si nu am vrut sa petrec prea mult timp in bucatarie insa aveam cateva mere din propria gradina si pofta de "ceva dulce " , am decis sa incerc o placinta de mere cu nuci pecan , in stil american . O reteta extrem de usoara ,bineinteles rapida si delicioasa !
Iata aici si de ce avem nevoie si modul de preparare:
Aluat:
350gr faina
30gr zahar
O priza de sare
230 gr unt rece razuit
6 linguri de apa

Umplutura:
1kg mere acrisoare
2 linguri de faina
1 lingurita scortisoara
70 gr nuci pecan ( sau nuci )

Mod preparare :
1.Se amesteca faina cu zaharul si sarea , adaigam untul razuit si framantam adaugand cate putina apa pana obtinem un aluat omogen . Punem aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru o ora.
2. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete de cca 1cm ( sau mai mici , dupa plac ), le pudram cu faina si amestecam cu scortisoara si nucile tocate.
3. Ungem si tapetam o tava ( eu am folosit una pt tarte ) apoi aluatul il impartim in doua si intindem foile . Luam o foaie de aluat si o punem in tava , punem merele si acoperim cu cealalta foaie de aluat  ( se poate decupa sau nu , dupa cum doreste fiecare ) , presam cu grija pe margini sa se lipeasca cele doua foi si dam tava la cuptorul preincalzit pt circa 35-40 minute.
Placinta o lasam sa se raceasca in tava insa pt cine nu are rabdare , este foate delicioasa si calda 😀 . Se poate servi cu sos de vanilie sau cu frisca 😊







Donnerstag, 6. Juli 2017

Paste cu rosii si mozzarella

Bucataria de vara , o ador..retete simple , rapide si absolut delicioase, parol !
Astazi am incercat o combinatie de paste cu rosii , mozzarella , vinete , busuioc si pt pt cei care au vrut si ceva "carne" , putin bacon a fost perfect !
Iata lista de ingrediente :
200 gr paste ( Linguine)
O vanata
1 catel de usturoi
250 gr rosii cherry
Sare, piper , o lingurita de zahar
1-2 linguri otet de vin rosu
6 linguri ulei de masline
Si cateva crengute de busuioc

Mod de preparare:
1.Curatam vanata si o taiem cubulete mici

2.Spalam si taiem rosiile in jumatati, le punem intr-un bol mare si le condimentam cu sare, piper, zaharul, otet si ulei de masline. Adaugam apoi si frunzele de busuioc.

3. Fierbem pastele si imediat ce le-am scurs se adauga peste rosii si se amesteca bine. 


4. Vanata taiata cubulete o prajim cca 5-6 minute cu un strop de ulei de masline si adaugam si un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului.


5.Prajim bine si baconul sa devina crocant

Adaugam mozzarella scursa bine peste paste si punem in farfurie , apoi presaram cubulete de vianata si bacon. Se serveste imediat 😉
 Rezultatul final..delicios ! ☺ 

Dienstag, 20. Juni 2017

Macaroane cu dovlecei si rosii cherry gratinate

Astazi o idee de pranz rapid pentru toti membrii familiei ☺
O reteta extrem de usoara , iata de ce avem nevoie si modul de preparare .
Ingrediente : 
400 gr macaroni, 300 gr dovlecei,500 gr roșii chery  , 200 gr mozzarella, sare, piper, nucșoară proaspăt răzuita, 4 oua , 200 ml lapte, 200 ml smântână pt gătit , o legătură arpagic verde , o legătură mica pătrunjel.  
Se fierb macaroanele cca 4 minute pt a se putea îndoi . Dovleceii se taie felii subțiri pe lung și apoi fâșii subțiri și se opăresc apoi se strecoară și imediat sub jetul de apa rece . Se amesteca cu pastele  . Roșiile se taie pe jumătate, mozzarella cubulete mici . Se pun macaroanele amestecate cu dovlecei într-un vas uns cu unt, se pun în formă de melc, se adaugă roșiile și mozzarella.  Separat se bat ouăle cu telul și se adaugă laptele și smântână, verdeața, se amesteca bine apoi se toarnă peste paste.  Se da la cuptor încins la 160 grade ventilație sau 180 fără ventilație, se lasă cca 30 -40 minute  :)

Donnerstag, 1. Juni 2017

Brownie cu capsuni si crema de branza

Pentru ca suntem in sezonul capsunelor si de fiecare data la moda este tarta cu capsuni , astazi m-am gandit sa incerc ceva nou , un fel de brownie cu crema de branza si on top , capsuni ..
Asadar avem nevoie de urmatoarele :
O tava patrata (cca 20×30 cm )
O portocala bio
400 gr crema de branza
250 gr smantana ( schmand)
200 ge zahar bio
1 pachet zahar vanilat (sau o lingurita extract de vanilie )
4 oua
1 pachet budinca de vanilie
100 gr ciocolata amaruie
100 gr unt
100 gr faina
1 kg capsuni
1 pachet gelatina rosie
1 lingura sirop de capsuni
Mod de preparare :
1.Incingem cuptorul la 180grade (160 optiunea ventilatie ). Razuim coaja portocalei si stoarcem sucul . Sucul de portocala , coaja, crema de branza , smantana, 50 gr zahar , zaharul vanilat , 2 oua si praful de budinca öe punem in bolul mixerului si mixam pana se omogenizeaza .
2. Ciocolata o taiem cubulete mici iar impreuna cu untul , le topim la bain marine . Lasam sa se raceasca .
3. Celelalte 2 oua le punem cu restul de zahar in bolul mixerului si mixam la viteza mare timp de 5 minute, adaugam si untul cu ciocolata iar apoi cu o spatula incorporam faina.
Punem hartie de copt in tava si punem aluatul , dam la cuptor pt cca 10 minute apoi scoatem si turnam compozitia din crema de branza. Coacem inca aproximativ 25-30 min insa nu mai mult.  Cand este gata , scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.
4. Capsunile spalate si scurse bine , le taiem on sferturi , le imprastiem peste prajitura iar apoi preparam gelatina precum scrie pe pachet  cu apa si siropul de capsuni . Dam la rece pt 30 minute .

 









Samstag, 6. Mai 2017

Cheescake cu capsuni raw vegan

Astazi aveam pofta de "ceva bun" insa trebuia sa fie si sanatos si sa poata fii consumat de toata familia , de la mic la mare..asadar trebuia sa fie un desert raw vegan ,deci iata si reteta 😊

INGREDIENTE

Blat: ( pt o tava de 16cm)1
150gr migdale
150gr curmale moi
O pastaie de vanilie
Un praf de sare roz

Crema:
400gr capsune
150 gr crema de cocos ( atentie , nu ulei de cocos!! )
50 gr caju hidratat
3 linguri sirop de cocos ( sau agave, miere etc)
3 linguri zeama de lamaie

Frisca :
200gr caju hidratat
50 gr sirop de cocos ( sau alt indulcitor)
Zeama de la 1/2 lamaie
100 ml apa

MOD PREPARARE :

Blatul : se pun toate ingredientele intr-un blender ( ideal cu lama in forma de S ) si se macina bine ( nu tr macinat fin desi eu am preferat asa ) , punem hartie de copt intr-o tava rotunda de cca 16-18 cm si ungem peretii tavii cu ulei de cocos. Punem compozitia in tava si presam  bine , dam apoi tava la rece .
Crema : ca si la blat punem totul in blender si blenduim bine 😁 , turnam compozitia peste blat si dam la frigider pt cateva ore sau la congelator , cand s-a racit si intarit putem orna dupa gust. Eu am lasat tortuletul peste noapte la frigider si consistenta a fost perfecta 😊

Frisca: acelasi procedeu si aici..blenduim bine totul si ornam 😁 Daca vreti frisca mai tare , folositi mai putina apa.

Un desert 100% sanatos si extrem de usor si rapid de preparat !! 😉


Donnerstag, 20. April 2017

Paine neagra cu seminte

Ingrediente:
350 gr faina de secara
100gr faina de hrisca
50 gr faina de grau
150 gr seminte ( floarea soarelui , in )
Un pachet de drojdie proaspata sau 7gr uscata
350-400 ml apa calduta
O lingurita sare
4 linguri otet
Fulgi de ovaz pt presarat deasupra
Mod preparare:
Apa ( am pus prima data 350 ml si la nevoie se mai poate adauga) se pune intr-un bol ( eu am folosit cel de la robotul de bucatarie) , se adauga drojdia , sarea si otetul si se amesteca pana se dizolva bine drojdia si sarea , se adauga faina cernuta si semintele, se framanta la robot sau cu mixerul pana se incorporeaza toate ingredientele ( cca 3 min am framantat eu) , reiese un aluat foarte lipicios pe care il punem direct in forma de chec in care am pis hartie de copt. Se acopera aluatul cu un prosop ud si se lasa in loc cald sa dospeasca 20 minute. Se incinge cuptorul la 240 grade sau daca se poate chiar la 260 grade , inainte sa bagam painea , presaram fulgii de ovaz pe deasupra , lasam la 240 grade pt 10 minute apoi la fiecare 10 minute reducem temperatura cu 15-25 grade pana ajungem la 180 grade si asa o lasam pana la sfarsit. In total a stat la cuptor cca 60 minute.  Ca sa se coaca la mijloc este important sa ajung in interior painea la 92 grade . Cand este gata , o lasam sa se raceasca putin in forma apoi o scoatem pe un gratar si o lasam ideal pana a doua zi la racit .

Montag, 20. März 2017

Banana muffins gluten free

Ingrediente :

110 gr zahar de cocos ( eu nu am pus deloc )
110 gr unt , la temperatura camerei
2 oua
3 banane mari , foarte coapte
175 gr faina de orez
50 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt Bio ( gluten free )
1/2 lingurita sare
Optional stafide , seminte chia , ciocolata

Mod preparare :

Se incinge cuptorul la 200 grade ( sau 180 pe ventilatie) .
Batem untul cu zaharul , in cazul meu doar untul, spuma si adaugam ouale , mixam bine si adaugam pe rand bananele zdrobite cu furculita si omogenizam bine.
Separat amestecam faina de orez cu amidonul , praful de copt si sarea apoi turnam peste compozitia lichida cate putin mixand continuu. Eu am impartit compozitia in trei castroane si in fiecare am pus ceva diferit ( unele ciocolata ,  seminte chia si stafide ) , punem hartie pt briose in forme si umplem formele ( le puteti umple bine pt ca nu vor creste foarte mult ) si le dam la cuptor pt 20-25 min sau pana trec testul cu scobitoarea ( ale mele au fost gata in mai putin de 20 minute , deci in functie de cuptor 😊 ) .
Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca , hartia se desprinde foarte usor cand s-au racit ! 😉





Samstag, 18. März 2017

Clatite pufoase

Aceste clatite sunt printre cele mai bune mancate pana acum , reteta am aflat-o candva in Bavaria de la o matusa a sotului , de atunci am facut-o de nenumarate ori si totdeauna au iesit la fel de buna :)
Ingrediente:
2 oua mari
125 ml smantana lichida bio ( pr frisca, neindulcita)
100 ml lapte
100 gr faina
Un praf de sare

Mod preparare:
Se separa oule iar albusurile se bat spuma cu praful de sare . Galbenusurile le amestecam cu faina si smantana , adaugam si laptele cate putin , omogenizam bine si adaugam albusurile pe care le incorporam cu o spatula .
Aceste clatite pufoase se coc in putin unt , se pot servi atat cu umplutura sarata cat si cu dulceata ! :)